Най-добрите букмейкъри за българи в Чехия

Чешката република е една от най-добре развитите държави, разположена в сърцето на Централна Европа, и е известна с множеството си архитектурни и исторически забележителности. Местните жители са страстни любители на футбола и хокея на лед, като и в двете сфери страната е постигнала големи успехи, печелейки редица международни състезания. Освен това Чехия е рай за любителите на хазарта. Спортните фенове могат да се възползват от стотици сайтове за спортни залози.

За ваше улеснение в тази статия сме събрали най-добрите и надеждни букмейкъри, където можете спокойно да залагате на вашите фаворити.

 БукмейкърБонус 
1100% бонус до €122

Общите условия са в сила. 18+.

Отворете акаунт
2100% бонус до €100

Общите условия са в сила. 18+.

Отворете акаунт

Законова рамка на спортните залози в Чехия

Според актуалните закони чешкият пазар е отворен за чуждестранни букмейкъри, които искат да вземат лиценз.

Сайтовете за спортни залози с чешки лиценз подлежат на облагане с данък върху общия доход от 23%, в допълнение към стандартния данък от 19%, което изобщо не е изгодно за повечето чуждестранни букмейкъри и е причина много от тях все още да не са взели лиценз. При лицензираните пък предлагането на атрактивни бонуси не е често явление в сравнение с останалите международни букмейкъри. Те нямат ограничения и предлагат по-голямо разнообразие от залози и по-високи коефициенти.

Що се отнася до правилата за играчите – те не дължат данъци върху печалбите си, но според закона за хазарта всеки играч може да печели до 270 000 CZK дневно. Всеки лицензиран сайт, който предлага спортни залози в Чешката република, е длъжен да зададе почасови лимити за разходите на всеки отделен играч.

Все още местните жители могат да се възползва от множество международни букмейкъри, които работят с акредитирани лицензи или използват огледални сайтове.

Минималната възраст за играчите е 18 години.

Методи на плащане

Най-добрите букмейкъри разполагат с широк набор от методи за депозит, с които играчите могат да захранват своите сметки. Най-популярните сред тях са кредитни и дебитни карти – Visa, Mastercard, Maestro, а местната предплатена карта MINT е на първо място в избора на залагащите. Електронните портфейли като Skrill, Neteller, ecoPayz и Click2Pay също набират голяма популярност сред залагащите през последните години.

Обикновено сайтовете поемат таксите за транзакции или те не надвишават 0,20-1,00%. Повечето букмейкъри приемат депозити в чешки крони, вместо да конвертират валутите, което означава без допълнителни такси. Всички транзакции стават за секунди.

Необходимо е да се обърна внимание и на факта, че има допълнителна фиксирана такса от 10 CZK на транзакция или 3,40% + фиксирана такса за всички национални транзакции. Поради това метсните жители предпочитат да използват ваучери като Paysafecard и плащания чрез приложения като Mobiamo или Google Pay и Apple Pay.

Някои други местни методи за депозит, като PaySec и Platba24, са достъпни само при местните букмейкъри.